VOORJAARS-UPDATE

Time flies when you’re having fun. Het is bizar hoe veel moois we alweer hebben meegemaakt in 2018! Hierbij geef ik je een update van alle belevenissen en stappen binnen het bedrijf.

CHEFKE PLEUN
Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat Pleun bij Lucie’s PLATEAU verscheen. En ik kan je zeggen; hier ben ik zooo blij mee! Plus het feit dat er zó veel geïnteresseerden waren voor de functie Allround Organizer & Kok. Super leuk, mensen!
Ik houd ervan om mijn intuïtie te volgen. Als iets diep van binnen goed voelt, ga er dan voor! Ook toen ik het gevoel had dat Pleun wel eens mijn gouden rechterhand zou kunnen zijn… Vanuit Nicaragua (liggend op een strand, compleet gesloopt door de gigantisch drukke december maand) bespraken we dat wij ervoor zouden gaan samen!
En of we dat deden… Vanaf dag 1 is ‘chefke’ (Pleun’s bijnaam) mega actief en ondersteunend. Langzaam houdt ze zich steeds meer bezig met de inkoop. Hierdoor krijg ik meer ruimte om focus te leggen op marketing, plus op de waardevolle communicatie met onze ‘genieters’. Naast dat de taken duidelijk verdeeld zijn, laten Pleun en ik wel onze shared talenten samenkomen! Wij levelen perfect op creatief vlak en dat is geweldig. Samen maakten we een perfect voorjaarsmenu en bedenken we allerlei leuke PLATEAU conceptjes (coming soon!). We kijken met een scherpe blik naar waar Lucie’s PLATEAU nu staat en waar het naartoe gaat. En wat dat betreft voelen wij precies dezelfde PLATEAU flow!

 


PLATEAU BERLINGO

Mooi momentje ~> de intrede van de Berlingo! Ik kan me niet meer voorstellen hoe ik door het (catering)leven ging zonder deze laadbak. Mijn vriendinnetje Lynn van der Vleuten schoot een perfect plaatje voor op mijn auto. Vervolgens heeft Maarten van Uittert ‘m prachtig bestickerd. Teamwork! Vorig jaar was het voor mij nog een beetje zoeken en verzamelen, maar O wat is het nu fijn, om te weten bij welke mensen ik moet zijn.

 


BEDRIJFSCATERING

Ahrend ontdekte Lucie’s PLATEAU Catering! Eén van de bedrijven waar we met super veel plezier voor werken. Van de verzorging van vergader lunches en zakelijke borrels tot aan de complete catering voor de Ahrend Academy Day. Ondaks dat mijn bedrijf nog klein is, flikken we het toch telkens weer en wordt het concept zó goed op de kaart gezet. Trots op ons teampie!!
Het ene na het andere leuke bedrijf volgde in de afgelopen maanden. Ondernemingen op de Rooise Zoom, het industrieterrein in Nijnsel, bij Neovito, modebedrijven Athlete’s Foot, Van Tilburg en Schijvens, verschillende vestigingen van Basic Fit NL en vele bedrijven in Eindhoven, waaronder Korein Groep en WEB Eindhoven.

Hierdoor kwam ik erachter dat bedrijfscatering ontzettend leuk is om te doen. Het is redelijk nieuw voor mij en daardoor super leerzaam. De balans tussen zakelijk en particulier is op dit moment perfect. De gezellige particuliere partijtjes, zou ik overigens ook niet kunnen missen! Valentijnsdag, Pasen, communiedagen en Moederdag waren weer een feestje! En niet te vergeten het grote aantal verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden, waaronder het 50-persoonsdiner in de Knoptoren. We kijken nu al uit naar de bruiloften en alle andere mooie dagen aankomende zomer!

 


LOCAL LEVERANCIERS

Lucie’s PLATEAU goes local! Pleun en ik ontdekten dat er zo veel (h)eerlijke streekproducten er te vinden zijn in onze mooie omgeving. We gingen op zoek naar pure producten met een goed verhaal. Verhalen waar wij iets voor voelen, en welke we met veel enthousiasme willen overdragen op onze ‘genieters’.
We kwamen in contact met ’t Melkwagentje van Sanny & Martijn, waar onze lekkere verse Rooise Melk vandaan komt. Ook vonden we Astrid van Sonse Heide, waar tegenwoordig onze super mooie vleeswaren, waaronder Hammen & Droge Worst, vandaan komen. Sinds ’t Streekwinkeltje Dommeldal weer geopend is, huppelen we ook hier met veel plezier naartoe, in dit geval voor de mooiste groenten en kruiden. En zelfs voor de Wijnen & Speciaalbieren (yesss, coming soon!) zijn we op de local tour.
Onze jacht naar dit soort pareltjes is nog in volle gang. We houden onze oren en ogen open voor uiteindelijk een perfecte verzameling van streekproducten, welke perfect passen op het PLATEAU!

 


AROUND THE WORLD

Zelf ben ik gek op reizen. Voor mij hangt liefde voor lekker eten hier heel erg mee samen. Tijdens mijn reisjes heb ik al veel inspiratie opgedaan en hier ben ik nog lang niet klaar mee. Het ontdekken hiervan geeft me zo veel energie!
Al vanaf het moment dat ik Lucie’s PLATEAU startte liet ik wereldse invloeden terugkomen in mijn gerechten. Maar nu is deze heerlijke inspiratie beter zichtbaar, te proeven en te ruiken dan ooit tevoren! Het Borrel PLATEAU werd verrijkt met een selectie van ambachtelijke, wereldse Broden en Mediterraanse Dips. En in het Diner PLATEAU verschenen onder andere Turkse Soep, Italian Potatoes, Marokkaanse Couscous, een Oosterse Rijstsalade en Mexicaanse Taco’s met homemade Guacemole. Wat ik heerlijk vind aan het Lucie’s PLATEAU concept is dat we eindeloos kunnen variëren en hiermee onze genieters blijven verrassen. We laten je de wereld zien!

 

Kiezen is lastig. Delen is leuk. Share your food & ENJOY! 

Liefs,
Lucie

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt